Čistenie a ochrana odevov pred baktériami

Počas posledných týždňov chodíme spať s myšlienkami na koronavírus a vstávame s tou istou myšlienkou. Naše mysle sú potetované obavami z pandémie Covid-19. Väčšina z nás je posadnutá svojimi každodennými činmi, v ktorých by sme v dňoch pred koronavírusom príliš nepremýšľali.

Od čistenia našich domovov až po dezinfekciu áut, žijeme v časoch, keď musíme predpokladať, že každý náš krok by nás mohol potenciálne kontaminovať vírusom.

Dokonca aj rôzne úlohy, ktoré by sme v období pred pandémiou Covid-19 nevykonávali, ako je dezinfekcia potravín, ktoré sme si práve kúpili v obchode alebo obsedantné čistenie našich mobilných telefónov a tabletov, sa naše životy zmenili na opatrnejšiu spoločnosť.

Mnohých z nás prekvapila rýchlosť vývoja udalostí za posledné týždne. A z tohto dôvodu je väčšina z nás v šoku a snaží sa zistiť, čo sa deje, a nerobíme žiadnu šancu chrániť seba a svojich blízkych.

Ponáhľajte sa vyčistiť

Väčšina odborníkov varuje a radí širokej verejnosti o dôležitosti čistenia, aby sa zabránilo šíreniu vírusu. Odporúčania zahŕňajú dôkladné umývanie rúk po dobu minimálne 20 sekúnd, dodržiavanie sociálneho odstupu na úrovni, pri ktorej eliminujeme kontakt s inou osobou a nosenie rúšok a iných ochranných pomôcok.

Udržiavanie dezinfekcie našich domovov, áut a elektronických zariadení sa stalo rutinnou úlohou pre všetkých. Navyše sa vďaka Covid-19 zmenilo aj čistenie nášho oblečenia a pranie bielizne.

Môže oblečenie prenášať koronavírus?

Dokonca väčšina populácie bola v domácej karanténe; stále existuje veľké množstvo ľudí, ktorí sa odvážia ísť do práce a nakupovať potraviny. Normou teraz, aspoň vo väčšine domácností, je po príchode z krátkej cesty vyzliecť si oblečenie, ktoré sme práve mali na sebe, a okamžite ho vyprať. Pre niektorých to môže znieť príliš extrémne, ale je lepšie byť v bezpečí, ako ľutovať.

V nedávnom rozhovore pre článok od MarketWatch Dr. Juan Dumois, pediatrický lekár pre infekčné choroby z Johns Hopkins All Children's Hospital v St. Petersburgu na Floride, povedal, že „koronavírusy vo všeobecnosti vydržia oveľa dlhšie na pevnom, neporéznom povrchu. v porovnaní s poréznymi tkaninami.“ Dodal, že neexistujú žiadne nové poznatky o interakcii vírusu s kusom oblečenia. Prečítajte si viac o rozhovore s Dr. Dumoisom v článku s MarketWatch

Pratie bielizne

Väčšina odborníkov sa zhoduje na jednej veci – na odstránenie potenciálneho vírusu, ktorý neprežije na povrchu oblečenia, vyperte oblečenie pri vysokých teplotách. Odborníci tiež odporúčajú ľuďom, aby na pranie oblečenia používali bežný každodenný prací prostriedok a nič extra.

Pri nakladaní špinavého oblečenia do práčky používajte zatiaľ ochranné pomôcky, ako sú rukavice a maska na tvár, aby ste zabránili možnej kontaminácii.

Neexistuje žiadny magický produkt, ktorý by zabránil vírusu priľnúť na povrch oblečenia. Ak bude existovať produkt, ktorý by mohol jedného dňa potenciálne zabrániť vírusom, aby sa objavili na našom oblečení, existuje možnosť, ktorá by sa mohla zhmotniť z oblasti nanotechnológia. Vírusy a baktérie sú neviditeľnou hrozbou pre naše životy a v boji proti neviditeľnému nepriateľovi by riešenie mohlo poskytnúť nanotechnológie.

Nasiol je jedným z piatich výskumníkov a výrobcov riešení založených na nanotechnológiách na svete. Nanotechnológia má vynikajúce vlastnosti, vďaka ktorým je náš život jednoduchší, bezpečnejší a celkovo lepší. Inžinieri spoločnosti Nasiol pokračujú vo svojom výskume v oblasti antimikrobiálnych látok, aby vyvinuli vzorec, ktorý by nakoniec pomohol zabiť mikroorganizmy ohrozujúce zdravie tým, že by len pokryl povrch našich domovov, áut, elektronických zariadení a mnohých ďalších vhodných povrchov.

Je keramický náter dobrý pre vaše auto?
PREVIOUS POST
Remove bacteria, germs, and other hazardous substances from the surface of furnitures with Nasiol TEM APC Pro
Čistenie domáceho nábytku a čalúnenia, aby sa zabránilo šíreniu baktérií
NEXT POST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *