Ako čistiť sprchové sklo a keramické dlaždice

Naše životy sa obrátili hore nohami kvôli zdravotnému nebezpečenstvu, ktoré Covid-19 predstavuje pre celý svet. Ľudia teraz dvakrát premýšľajú, kým urobia ďalší krok a dokonca sa úplne dištancujú od bežnej populácie. Zakrývanie tváre lekárskymi maskami a nosenie rukavíc, aby sme zabránili kontaminácii choroboplodnými zárodkami, sa stali súčasťou našej každodennej rutiny.

V dobe, keď sa ľudia obávajú, že sa nakazia a spôsobia vážne škody sebe aj iným, sa život v čistom a sterilnom prostredí stal kľúčovým. Väčšina populácie vždy pred koronavírusom dbala na hygienu a čistotu svojho okolia; iní, žiaľ, potrebovali tvrdú pripomienku od vírusu, aby začali vykonávať očistnú rutinu.

Udržiavať čistotu nie je len o nás samých, ale aj o udržiavaní čistoty a sterilizácie nášho okolia, pretože len tak môžeme bojovať proti neviditeľnému nepriateľovi v podobe mikroorganizmov, ktoré sú súčasťou života.

Zárodky okolo nás

Od prvého kroku, ktorý urobíte od predných dverí dovnútra, existuje možnosť, že sa v okolí budú nachádzať choroboplodné zárodky. Upozorňujeme, že mikróby nie sú žiadnou novinkou a aj pred COVID-19 sme žili vo svete zloženom z mikroorganizmov, je to len súčasť života.

Avšak väčšina mikróbov, ktoré sú okolo nás, sa nepovažuje za škodlivé pre ľudí. Covid-19, na druhej strane, je typ vírusu, ktorý má potenciál spôsobiť vážne škody mladým aj starým ľuďom, a kvôli tejto možnosti musíme s každým zárodkom zaobchádzať ako s potenciálnym nebezpečenstvom.

Agenti, ktorí spôsobujú koronavírusovú chorobu, sú všade okolo nás. Odborníci vo vedeckej komunite poznamenali, že k prenosu Covid-19 dochádza, keď sa dotkneme povrchu infikovaného touto chorobou alebo dýchame vzduch, ktorý obsahuje častice vírusu.

Domovská základňa

Existuje mnoho oblastí našich domovov, ktoré vyžadujú osobitnú pozornosť na čistenie. Garáže a kuchyne sú neslávne známe tým, že sú základňou pre mikróby a podobne. Na zozname väčšiny ľudí je však kúpeľňa a sprcha na prvom mieste v domácnostiach, pokiaľ ide o zamorenie nepríjemných neviditeľných tvorov.

Na rozdiel od iných častí našich domovov nie je prekvapujúce, že kúpeľne a sprchy sú najpoužívanejšími priestormi nášho domu. V dnešnej dobe tiež nie je prekvapujúce, že domy majú viacero toaliet a spŕch. Vy a vaši obyvatelia používate časť kúpeľne vo vašom dome niekoľkokrát denne. Z tohto dôvodu si kúpeľne vyžadujú trojnásobnú pozornosť v oblasti čistoty, najmä vo svete koronavírusov.

Ako čistiť

Toaleta

V nedávnom článku od Bloomberg – holandskí vedci zistili, že koronavírus môže skutočne prežiť vo výkaloch, takže už len toto by vám malo napadnúť, že možno budete musieť zvýšiť frekvenciu čistenie.

Použitie domáceho bielidla na čistenie toalety je ideálny spôsob, ako začať. Niektorých ľudí, žiaľ, môže prepadnúť zápach bielidla, u iných sa môžu vyskytnúť alergické reakcie na silnú chemikáliu.

Ak máte obavy z používania bielidla a možného poškodenia, ktoré vám môže spôsobiť, použite riešenie ako Nasiol Clean vám pomôže vyčistiť tvrdý povrch vašej toalety bez zápachu agresívnych chemikálií. Pred akýmkoľvek čistením nezabudnite použiť ochranné prostriedky, ako sú rukavice a maska na tvár.

Okolo toalety a sedadla sú bežné škvrny, takže použitie tvrdej kefy uľahčí proces čistenia. Niekedy sa v záchodovej mise vytvoria škvrny od vodného kameňa alebo iné odolné usadeniny a použitie Nasiol Clean vám pomôže odstrániť tieto škvrny.

Sprcha

Je možné, že kedykoľvek po sprchovaní zanecháte choroboplodné zárodky, ktoré sa uchytia na stenách a sprchových dverách. Sprchový kút je vyrobený zo skla alebo plexiskla.

Na čistenie vnútornej a vonkajšej strany dvierok skrinky používate možnosť spreja. Použitie handričky z mikrovlákna tiež pomôže utrieť roztok, ktorý používate, a mikrovlákna sú tiež dobré na zachytávanie nečistôt.

Ak ste predtým neaplikovali skrinku a obklady sprchového kúta s riešením ako Nasiol HomeShine Aby ste predišli usadzovaniu mydlovej peny a vodného kameňa na povrchu, na odstránenie týchto škvŕn sa odporúča použiť kefu. Pre sklenené a plexisklové povrchy zvoľte mäkšiu kefu, ktorá nepoškriabe povrch.

Čistenie a dezinfekcia tvrdých povrchov
PREVIOUS POST
Je keramický náter dobrý pre vaše auto?
NEXT POST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *