Čistenie a dezinfekcia tvrdých povrchov

Existuje názor, že ak povrch, môže to byť čokoľvek, od stola po dláždenú podlahu, nie je náchylný na množenie baktérií, pretože povrch je neporézny.

Kvôli tejto mylnej predstave a nedostatku pozornosti venovanej čisteniu tvrdým povrchom je vždy také dôležité venovať zvýšenú pozornosť čisteniu a dezinfekcii počas týchto intenzívnych dní koronavírusu.

Väčšina z nás sa rozhodne čistiť tvrdé povrchy len vtedy, ak sú na nich viditeľné známky prachu a nečistôt. Na tomto tvrdom povrchu však môže byť potenciálne veľa rôznych typov mikroorganizmov, ktoré by mohli byť nebezpečné pre zdravie vás a vašich blízkych.

Vezmite si ako príklad kuchynskú linku. Prídete z obchodu s taškami na potraviny a položíte ich priamo na pult. V čase, keď tieto nákupné tašky a predmety skončia na vašej kuchynskej linke, sa ich dotklo nespočetné množstvo ľudí a boli vystavené rôznym neznámym podmienkam. Umiestnenie vrecúšok na pult a ich nevyčistenie hneď potom môže predstavovať obrovské zdravotné riziko.

V dňoch koronavírusu musíme byť ostražitejší pri monitorovaní nášho správania a jedno pošmyknutie môže ohroziť zdravie našich blízkych a nás samých.

Čo čistiť

Tvrdé povrchy v kuchyni sú najviac náchylné na riziko, pretože to je jeden spoločný priestor, ktorý máte so zvyškom rodiny. Jedlo sa pripravuje na povrchu a všetci jedia. Ak je povrch kontaminovaný, tieto škodlivé baktérie skončia v tele niekoho.

Okrem kuchynskej dosky a podláh sú vo vašom dome aj ďalšie oblasti, ktoré musíte mať pod kontrolou.

  • Podlahy (keramické dlaždice / tvrdé drevo)
  • Povrchy kúpeľne
  • Počítače
  • stolové dosky
  • Kľučky a kľučky dverí
  • stoličky z tvrdého dreva alebo kovové stoličky
  • Akýkoľvek iný tvrdý povrch vyrobený z kovu, skla a dreva

Návštevníci zvonku

Ak sa nad tým zamyslíte, zakaždým, keď vyjdete von a znova vstúpite do svojho domova, nevedomky si prinášate rôzne potenciálne škodlivé choroby, ktoré spôsobujú, že sú na vás naviazané neviditeľné stvorenia. Akonáhle vstúpite do domu, môžete rýchlo preniesť jeden z mnohých neznámych mikroorganizmov na každý povrch, s ktorým prídete do kontaktu.

Prevencia

Momentálne žijeme vo svete s koronavírusom a musíme si dvakrát rozmyslieť, ako budeme konať. Musíme predpokladať, že kedykoľvek ideme von, prinášame so sebou škodlivé organizmy.

Hĺbkové čistenie povrchov pomocou správnych nástrojov by vám malo pomôcť odstrániť čo najviac škodlivých organizmov, ktoré sú na pracovnej doske, podlahách a stoloch.

Pri všetkých procesoch čistenia nezabudnite používať čistiace rukavice. Nezabudnite tiež chrániť oči, tvár a hlavu pred možnou kontamináciou.

Nenechávajte žiadne potraviny otvorené alebo vystavené životnému prostrediu, ukladajte ich do skladovacích nádob a uchovávajte ich mimo dosahu. Všetky zariadenia a náčinie na prípravu jedla tiež držte ďalej od čistiaceho priestoru.

Domáce čistenie

Väčšinu upratovania je možné dokončiť pomocou vecí, ktoré už máte vo svojej čistiacej skrinke. Veci ako ocot a bielidlo môžu slúžiť ako užitočný nástroj, ktorý vám pomôže vyčistiť a odstrániť nebezpečné organizmy z povrchu.

Pri čistení sa držte ďalej od pevných a abrazívnych materiálov. Utierky z mikrovlákna svojou schopnosťou priťahovať a zachytávať nečistoty uprednostňovali čistenie tvrdých povrchov.

Domáca zmes pomôže urobiť najzákladnejšie, ale užitočné čistenie. V okolí vášho domu, najmä v kuchyni, sa však stretnete so škvrnami, ktoré sa ťažko odstraňujú, a preto budete potrebovať ďalšiu pomoc.

Pokročilé riešenie

Ako jeden z piatich najväčších výrobcov a poskytovateľov nanovrstvových náterových riešení pre rôzne priemyselné odvetvia vyvinuli inžinieri Nasiol v priebehu rokov riešenia pre každodenného spotrebiteľa.

Jedným z týchto riešení je Nasiol Clean. Receptúra špeciálne navrhnutá na odstránenie nečistôt a špiny z tvrdého povrchu, na ktorý sa nanáša. Nasiol Clean spolu s praktickým dotykom na odstraňovanie nečistôt a škôd pomáha aj pri oddialenie hromadenia prachu.

Chráňte svoje auto pred nebezpečnými baktériami vo veku koronavírusu
PREVIOUS POST
Ako čistiť sprchové sklo a keramické dlaždice
NEXT POST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *