Ako udržať svoj domov čistý v období koronavírusu?

Za posledný mesiac sa stalo normou počuť o tom, čo sa deje s neslávne známym Covid-19 (Coronavirus). V týchto dňoch sa naše každodenné rutiny doma a v práci obrátili hore nohami kvôli tejto potenciálne smrteľnej chorobe.

Aj keď sa zdá byť potlačenie vírusu dostatočne jednoduché prostredníctvom dostatočného čistenia, stojí za to nasledovať niekoľko tipov, ktoré nás ostatných usmernia, ako zabrániť šíreniu koronavírusu na mieste, kde trávime väčšinu času. Doma!

Home Sweet (Dúfajme, že čisté) Domov

Kedy ste naposledy poctivo a dôkladne upratali svoju domácnosť? Nehovoriac o odfukovaní prachu z televízneho stojana a predstieraní, že je všetko v poriadku, uvedomujete si, že prach je teraz na koberci voľným okom neviditeľný. Hovoríme o hĺbkovom čistení tam, kde sa ani jeden mikrób nemôže odvážiť prežiť.

V týchto dňoch sa v našich komunitách rozmáha Covid-19; musíme brať tému čistenia trochu vážnejšie, venovať viac času a úsilia chrániť našu pevnosť pred inváznymi silami. Bez ohľadu na umiestnenie, vek alebo veľkosť vášho domova, Covid-19 si skutočne nájde krásne útulné, no špinavé miesto u vás doma, aby sa stal vaším nebezpečným spolubývajúcim.

Dotknite sa raz, vyčistite dvakrát

Dokonca aj v týchto dňoch zvýšeného rizika si upratovanie vášho domova nevyžaduje špeciálne vybavenie alebo zručnosti, všetko, čo potrebujete, je čas, ktorého má väčšina z nás v dnešnej dobe dostatok, keďže väčšina z nich je doma v karanténe – tiež málo čistiacich prostriedkov a pár dobrých melódií. v pozadí, aby nás nabil energiou, aby sme začali upratovať.

V niektorých miestnostiach v našom dome trávime viac času ako v iných, no nenechajte sa zmiasť týmto názorom, aby ste si mysleli, že upratať potrebujete len tie izby, v ktorých trávite najviac času.

Kroky na efektívne čistenie

Bezpečnosť na prvom mieste

Chráňte sa pred škodlivými čistiacimi chemikáliami nosením rukavíc, okuliarov a pokrývok hlavy. Vírus Covid-19 sa môže v dome zdržiavať niekoľko dní, preto chráňte svoje telo pred potenciálnou kontamináciou.

Vyberte si správny čistiaci prostriedok

Drž sa ďalej od dezinformácií, ktoré kolujú internetom. Existuje veľa návrhov a odporúčaní, ako zabiť vírus; podľa CDC a ďalších zdravotníckych odborníkov však alkohol samotný koronavírus nezabije. Použitie zmesi domáceho bielidla a vody urobí zázraky pri zabíjaní vírusu. Ak nemôžete nájsť iba bielidlo, nájdite produkt, ktorý je základom bielidla na dezinfekciu.

Všetko dezinfikovať

Nepredpokladajte, či povrch môže alebo nemusí byť kontaminovaný. Dôkladne vyčistite povrchy vášho domova, od kľučky dverí chladničky až po diaľkové ovládanie televízora, pomocou vhodných čistiacich prostriedkov na zabitie vírusu Covid-19.

Prevencia budúcich návštevníkov s choroboplodnými zárodkami

Existuje niekoľko spôsobov, ako zabrániť invázii mikróbov spôsobujúcich choroby na povrchy vášho obytného priestoru. Jedným z prístupov, ktorý si v priebehu rokov získal slávu, je používanie produktov nanotechnológie pri každodennom upratovaní domácnosti. Čistiace prostriedky a prostriedky na prevenciu choroboplodných zárodkov majú rovnaký vzhľad ako akékoľvek iné čistiace prostriedky, ale to, čo ich oddeľuje, je technológia použitá na ich výrobu.

Ďalším sľubným procesom, ako zabrániť mikróbom priľnúť a prežiť na povrchu, je použitie antimikrobiálnych povlakov. Ako jeden z piatich výrobcov nanopovlakov, Nasiol's Research & Vývoj pracuje a testuje nové účinné spôsoby, ako antimikrobiálne prípravky zabíjať a zabraňovať šíreniu mikróbov spôsobujúcich vírusy.

Vytvorte si nový návyk

Dnes ste o tom počuli desiatky krát; odborníci nám však tvrdia, že umývanie rúk minimálne 20 sekúnd pomôže zabiť potenciálne baktérie Covid-19 lezúce okolo vašej pokožky.

Začnite nový produktívny zvyk nastavením časovača na telefóne, ktorý vám pripomenie, že si máte umyť ruky. Urobte to každé dve hodiny a skôr, ako sa nazdáte, vytvoríte si nový zdravý návyk, ktorý zabráni tomu, aby koronavírus ublížil vám alebo vašim blízkym.

Blue BMW protected with Nasiol ZR53 nano ceramic coating
Vyplní keramický povlak škrabance?
PREVIOUS POST
Ako čistiť elektronické zariadenia
NEXT POST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *