Washing a car by yourself before applying nano coating

Ako si správne umyť a vyčistiť auto?

Tento príspevok bude venovaný príprave vášho auta na nano náter. Najbežnejším spôsobom pre ľudí je využitie špeciálnych umývacích autoservisov, kde celú prácu urobia špecialisti. Táto metóda má však niekoľko nevýhod:

  1. Vysokokvalitné služby sú nákladné;
  2. Umývačky áut nemusia venovať dostatočnú pozornosť detailom;
  3. Nepozorné umývačky môžu používať abrazívne materiály, ktoré by mohli poškodiť povrch laku.

Základné potreby pre dokonalé umytie auta?

Ak ste odhodlaní urobiť svoje auto super čistým ako nové, budete potrebovať:

  1. Miesto, kde vozidlo nebude vystavené priamemu UV žiareniu;
  2. Vedre. Bude to perfektné, ak si vezmete dve. Jeden z nich je potrebný na zmes vody a autošampónu a druhý na čistú vodu;
  3. umývacie rukavice, niekoľko utierok z mikrovlákna, kefa na kolesá auta a čistiaci prostriedok na umývanie áut;
  4. Stála dodávka vody. Ideálnym variantom je použitie bezdotykovej autoumyvárne. Dôstojnou náhradou však bude aj záhradná hadica.

10 úžasných tipov na umývanie auta ako profesionál

  1. Zmiešajte autošampón s vodou vo vedre. Pridajte množstvo pracieho prostriedku, ktoré je uvedené na fľaši, nie menej alebo viac. Do druhého vedra nalejte čistú vodu. Tú využijete na oplachovanie chňapiek.
  2. Správne oplachujte auto, ale neponáhľajte sa s rukavicami a šampónom. Necháme chvíľu tiecť vodu, aby blato zmäklo. Nerobte príliš silný prúd, pretože by to mohlo poškriabať a poškodiť lak tvrdými kúskami nečistôt.
  3. Pred použitím chňapkovej chňapky nezabudnite spláchnuť všetky nečistoty, ktoré sú z nej. V opačnom prípade môžete poškriabať lak. Netlačte príliš silno a chňapku pravidelne opláchnite vo vedre s mydlom.
  4. Vždy začnite proces čistenia z hornej časti vozidla. Mydlový roztok bude kvapkať a vy ho nebudete musieť znova umývať.
  5. Kolesá sú najšpinavšie časti vozidla, preto ich začnite umývať. Na to bude najvhodnejšia hrubá kefa s dlhou rukoväťou.
  6. Nikdy nešúchajte povrch farby. Nechajte prácu umývacím prostriedkom. Musíte mať trochu trpezlivosti a vaše auto bude super čisté.
  7. Pomocou odstraňovača chrobákov a dechtu odstráňte vtáčí trus alebo postriekané chrobáky. Nikdy sa nepokúšajte poškriabať, inak poškodíte vrstvu laku.
  8. Keď skončíte prácu s umývacími rukavicami, dôkladne umyte auto vodou. Ak vám niekde chýba mydlo, zaschne s bielymi fľakmi.
  9. Vezmite si uterák a osušte všetky časti, ktoré ste vyprali. Najlepšou voľbou je uterák vyrobený z mikrovlákna. Uistite sa, že ste žiadne miesto nenechali mokré. Potom ich môžete hodiť do práčky. Nepoužívajte však aviváž. Keď nabudúce umyjete auto, môže zanechať škvrny a škvrny.
  10. Posledná a naša obľúbená fáza je použitie nanokeramického povlaku a sklenený vodoodpudivý. Ako super vyčistiť auto s takýmto náterom sme rozoberali v inom príspevku blogu.

Po takomto super čistom umytí auta sa bude lesknúť ako diamant.

Nano Ceramic Coated Car
Nano keramický náter na autá – fakty a mýty v roku 2020
PREVIOUS POST
waterproofed shoes by Nasiol persoes nano coating spray
Ako najlepší hydrofóbny sprej chráni moju obuv?
NEXT POST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *